Srnčí chrbát na smotane

05.11.2013 00:21
Suroviny:
700g srnčieho chrbta, 60g masla, 100g koreňovej zeleniny, 50g cibule, 1/2 citróna, 1/4l smotany, 40g slaniny, 100g hladkej múky, nové korenie, soľ, ocot, cukor

 

 
Příprava:

Očistený a odbanené srnčie mäso pretiahneme slaninou a posolíme. Na masle opražíme na plátky pokrájanú očistenú zeleninu a cibuľu, pridámenové korenie a citrónovú kôru, ďalej pridáme pripravené mäso, trocha ho opečieme, potom zalejeme vodou a v rúre ho pomaly dusíme až zmäkne. Pri pečení mäso obraciame a polievame.

Mäkké mäso vyberieme, zeleninu vydusíme až na tuk, zaprášime hladkou múkou, mierne zapražíme a zalejeme vodou alebo vývarom, dobre rozmiešame a varíme najmenej 30 minút. Prichutíme soľou, octom a citrónovou štavou. Pred koncom varu pridáme smotanu, povaríme a precedíme.

Pri podávaní krájame mäso na plátky a prelievané omáčkou. Ako prílohu podávame žemľový knedlík a vhodným doplnkom je aj brusnicový kompót.