Diviačie filé na hľuzovkách

05.11.2013 00:16
Suroviny:
600g diviačieho stehna, 60g masla, 100g cibule, 20g hladkej múky, 20g slaniny, 30g hľuzoviek, soľ, nové korenie

 

 
Příprava:

Očistenú diviačiu kýtu opláchneme vo vlažnej vode, nakrájame na plátky, naklepeme a posolíme. Plátky mäsa opečieme na masle na oboch stranách. V masti od pečenia opražíme do zaltista nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou, prídáme mäso, nové korenie a dusíme až zmäkne.

Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme až na tuk, zaprášime hladkou múkou, zapražíme, zalejeme vodou alebo vývarom, dobre povaríme a precedíme na mäso.

Hľuzovky pokrájame na rezančeky, podusíme na nadrobno nákrajanej slanine, pridáme k mäsu a spolu varíme.

Ako prílohu podávamu zemiaky alebo ryžu.