Archív článkov

Jeleň sika Dybowského

05.11.2013 11:24
Jeleň sika Dybowského (Cervus nippon dybowskii) je poddruh jeleňa sika (Cervus nippon), z čeľade jeleňovité. Pokladá sa neikedy tiež za totožný s poddruhom Cervus nippon mantchuricus. Žij vo východnom Rusku. Podobne ako jeleň európsky aj samce jeleňa sika majú parohy, len sú menšie a na koncoch...
Celý článok

Kuna skalná

05.11.2013 11:17
Kuna skalná (lat. Martes foina) je mäsožravec z čeľade lasicovité (Mustelidae). Obsah 1 Výskyt 2 Vzhľad 3 Potrava 4 Rozmožovanie Čas lovu Výskyt Žije v južnej a strednej Európe, v európskej časti Ruska, v Strednej Ázii, v severnej Indii, Tibete a Nepále. Kuna skalná obýva...
Celý článok

Ondatra pižmová

05.11.2013 11:14
Ondatra pižmová (zastarano krysa pižmová, potkan pižmový, hovorovo pižmovka; lat. Ondatra zibethicus) je veľký vodný hlodavec. Jej pôvodnou domovinou je Severná Amerika, kde sa vyskytuje hlavne v nížinách. V Európe a na slovenskom území sa začala rozširovať začiatkom 20. storočia. Pôvodne bola...
Celý článok

Zajac poľný

05.11.2013 11:09
Zajac poľný (Lepus europaeus) je druh zajaca a pôvodný druh zo severnej, centrálnej, západne Európy a západnej Ázie. Ako originálny druh sa dnes však vyskytuje napr. aj na území Južnej Ameriky alebo v Austrálii. Jeho prirodzeným biotopom sú otvorené krajiny, predovšetkým polia, lúky,...
Celý článok

Jelenie stehno na víne

05.11.2013 00:24
Suroviny: 750 g jelenieho stehna, 75 g slaniny, soľ, korenie, bazalka, 3 PL hladkej múky 3 PL oleja1 cibuľa, pažítka, mäkký tavený syr,cesnak kôpor, 125 ml bieleho vína, 125 ml smotany     Příprava: Jelenie mäso prešpikujeme...
Celý článok

Roštenky z daniela na švédsky spôsob

05.11.2013 00:23
Suroviny: 600g chrbta z daniela, 1/4l smotany, 20g hladkej múky, 5cl bieleho vína, 60g masla, 100g cibule, zelený petržlen, 30g kaparov, 20g horčice, 1/ citróna, bobkový list, soľ     Příprava: Z vykosteného a očisteného chrbta z...
Celý článok

Muflónie mäso dusené s paprikou a rajčiakmi

05.11.2013 00:22
Suroviny: 500g Muflónieho mäsa, 60g masti, 200g cibule, 200g očistenej zelenej papriky, 200g očistených rajčiakov, soľ, mleté čierne korenie, 40g masla     Příprava: Odležané mäso umyjeme a pokrájame na kocky. V ohňovzdornej mise...
Celý článok

Srnčí chrbát na smotane

05.11.2013 00:21
Suroviny: 700g srnčieho chrbta, 60g masla, 100g koreňovej zeleniny, 50g cibule, 1/2 citróna, 1/4l smotany, 40g slaniny, 100g hladkej múky, nové korenie, soľ, ocot, cukor     Příprava: Očistený a odbanené srnčie mäso pretiahneme...
Celý článok

Diviačie rebierka na špiku

05.11.2013 00:19
Suroviny: 700g diviačieho chrbta, 40g masti, 100g cibule, 50g zeleru, 20g hladkej múky, soľ , čierne korenie, 50g špiku     Příprava: Z očisteného diviačieho chrbta odsekneme čiastočne kosti, nasekáme rebierka a opláchneme ich vo...
Celý článok

Diviačie filé na hľuzovkách

05.11.2013 00:16
Suroviny: 600g diviačieho stehna, 60g masla, 100g cibule, 20g hladkej múky, 20g slaniny, 30g hľuzoviek, soľ, nové korenie     Příprava: Očistenú diviačiu kýtu opláchneme vo vlažnej vode, nakrájame na plátky, naklepeme a posolíme....
Celý článok
Záznamy: 1 - 10 zo 18
1 | 2 >>